Nemcsaktuja

Fű, fa, virág, kert

Kenyérbél cickafark

Kenyérbél cickafarkNagyon kevéssé hasonlít az átlagos, mezei cickafarkhoz. Fehér, telt virágai nagyobbak, mint a többi fajé, júniustól augusztusig virágoznak, napos helyeken. Régen tartós virágai miatt nagyon kedvelt volt. Nem allergén és nem mérgező.

 

 

 

Cickafark csokorA növény 40-60 cm magas, apró, sötétzöld levelű, terjedő tövű. A családunkban kedvelt növény, kerti díszként és vágott virágként is. Az én növényem a nagymamám kertjéből való, később a nagynéném kertjébe virult, s most nálunk kapott helyet az évelő pipacs és szarkaláb között. Ültethető fehér virágokkal, pl. harangvirággal, füzérajakkal, vagy színes virágokkal, pl. kúpvirággal, kagylóvirággal. Fehér színével, és laza ágrendszerével dúsan virágzik, virágai tartósak, nemcsak a kertben, hanem vágott virágként is, szára erős, ezért, ha elszaporodik, a sok fehér, habos virágból koszorút is fonhatunk a gyerekeknek. Még késő ősszel is találunk egy-egy virágot rajta. Egyetlen hibája, hogy szélben, viharban kicsit eldőlnek a szárak, de egy kis gondoskodással, lazán összekötve, vagy kikarózva az évelőágyak hálás darabja lehet.

Átlagos kerti talajban megél. Sok napot, száraz időben egy kis vizet kíván. A töveket körülbelül 50 centiméterenként ültethetjük. Ügyeljünk arra, hogy kevéssé életképes, kevéssé terjeszkedő növényeket ne nyomjon el, mert erre erős, tarackszerű gyökere miatt hajlamos.

 

fehér cickafark

Virágnévjegy:

Név:

Achillea ptarmica,

kenyérbélcickafark,

(német: Schneeball)

 

Talaj:száraz, semleges

Hová ültessük:napra

Szaporítás: tőosztással októbertől-áprilisig

Nagyság, helyigény: 60 cm magas, 50cm de gyorsan terjedő

Virágzás: június-szeptember

Ápolás:-

Szín: fehér

 


Kapcsolódó írások

Megosztás

Tárgymutató ehhez az íráshoz: , , , ,

Hozzászólás írása

 

 

Creative Commons Licenc